4 de febr. 2015

Alella Vinícola, més de 100 anys fent el vi més proper a Barcelona
A uns 15 Km no arriba de la capital, una de les DO’s més antiga ja fa uns anys que es torna a reivindicar amb  força.
I un dels cellers que ha apostat amb determinació en aquesta nova etapa de la DO és Alella VinícolaPer a molts, més coneguda pel seu històric nom Marfil d’Alella.
Dins del celler modernista fet al 1906 per l’arquitecte Jeroni Martorell, deixeble de Gaudí i envoltats de grans columnes de maons que finalitzen en voltes catalanes hem anat fent un passeig per la història i el vi d’aquest celler de la mà d’en Xavi Garcia enòleg i director tècnic d’alella Vinícola.
Tancant per un moment els ulls desprès de veure les imatges antigues, recòrrer alguns racons encara original i escoltar una mica la seva història ens podem arribar a transportar a l’epoca dels anys 30 de gran importàcia pel sindicat, tot i que ràpidament despertarem d’aquest petit somni en el moment que veiem la maquinaria moderna i que l’ínox és present en forma de dipòsits.
En Xavi no s’oblida de recordar dos dels motius identitaris dels vins d’Alella, per una part el seu raïm més estimat la pansa blanca i per un altra costat el seu terrer característic, el sauló. Granític, pobre, d’aparença sorrenca i amb un drenatge molt acusat que fa que el cep hagi de traballar.
Acabada la visita vam tastar diferents vins de celler. Espumosos amb DO Alella com el blanc de noirs de garnatxa negra. Vins blancs monovarietals de la clàssica pansa blanca, agradable, fresca i ben estructurada. Uns negres interesants amb personalitat i per finalitzar uns dolços de qualitat que no deixen pas indiferent.
En resum, tant a prop pels que som de la capitals i a vegades tant desconeguts. Us convidem a que els coneixeu. Val la pena.