El
vi novell és el primer vi de la temporada, que té poc temps d'envelliment. Vi
fresc, afruitat, franc, lleuger…
El
celler del Masroig ja fa 5 anys que han recuperat aquesta tradició presentant
al novembre el seu vi novell. Aquest any ve anunciat, amb una branca de pi
il·lustrada a l’etiqueta que ha dissenyat l’equip d’Atipus.
La
branca de pi és un símbol de la nostra història vinícola. Ja en temps dels
romans s’utilitzava la branca de pi per anunciar la casa on el consum d’aquest
producte era possible.
Més tard van ser els cellers aquells que quan tenien el
vi novell, penjaven a la porta del seu establiment aquesta.
Diferents refranys
en deixen constància d’aquest fet i remarquen quina és l’època de l’any en què
passa:
“Si
hi ha ram, hi ha mam. Si és de pi, bon vi”.
“Per
Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”.
I l'anyada 2014 es mostra de la següent manera:
Vi
desacomplexat que neix d’un cupatge on la garnatxa és el pal de paller i
s’envolta d’ull de llebre i sirà.
Color viu, jovenívol i amb característics
aromes d’una vinificació amb maceració carbònica, fruita vermella fresca
acompanyada dels tocs làctics de iogurt.
Despreocupat i divertit. A la seva
presentació, al bar/restaurant el Parlament de Sant Feliu s’ha fusionat amb les
cançons dels Sidonie.
-“Lo mejor del sol, a puñados te lo
doy”.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada