Amb la intenció de fomentar el tret característic i
més representatius dels vins d’aquesta zona vinícola, la D.O. Conca de Barberà s’ha desplaçat Barcelona per presentar el nou distintiu que lluiran
totes aquelles ampolles de vi que siguin mono varietals (mínim un 85%) de la
varietat Trepat.
Els vins de la Conca tenen el seu referent diferenciador en
aquesta varietat autòctona de raïm negre. Vins delicats, fruitats, frescos amb
tocs especiats, balsàmics i de lleugera graduació alcohòlica.
Els jardins del Palau Robert es van obrir en una tarda
primaverenca per encabir els diferents cellers i els seus vins. Entre palmeres,
llaurers i pittosporum gegants carregats de flors, un total de 15 productors
dels 21 existents a la D.O. van oferir els seus vins mono varietals de Trepat.
En els darrers anys aquesta varietat s’ha anat recuperant tot buscant un caràcter únic i
diferenciador.
En format de rosats, espumosos, joves o amb criança en bóta,
la varietat Trepat es mostra seductora al món.
La comarca de D.O. Conca de Barberà és un territori amb
història i riquesa paisatgística.
L’evolució de la viticultura ha estat molt lligada a la història
de la comarca i els seus antecedents més remots es troben abans de l’època
romana. Tot passejant per ella ens trobarem amb nombroses cooperatives
modernistes que Àngel Guimerà anomenà les Catedrals del Vi. Nombrosos exemples
de Patrimoni històric i cultural, Monestir de Poblet, La ruta del Cister, El
Montblanc medieval… i tot entre vinyes.
A partir d’ara a l’hora de beure vins de la D.O. Conca de
Barberà podrem dir que estem Trepatejant.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada