El passeig Lluís Companys de Barcelona torna a
ser el punt on de la mà de l'Incavi i Prodeca diferents cellers donen a conèixer els vins i espumosos que es fan al
nostre país. Dijous, dia inaugural vam ser convocats sota l'Arc de Triomf
(entrada de la Mostra) pel Josep Sucarrats (director
de la revista Cuina) i l’Àngel Garcia Petit (enòleg i col·laborador de la publicació) per
tastar d'alguns productes seleccionats de tot el ventall de vins que es poden
trobar a la mostra.
La tria va constar de 2 vins blancs, un espumós i 3 negres de diferents
Denominacions d'Origen del territori.
De la D.O. Penedès vam tastar el vi blanc de
varietat Montonega del
celler Mas Rodò.
La varietat Parellada plantada a una alçada superior als 500 metres adopta unes
característiques singulars, aquesta "mutació" fa que rebi un altre
nom, Montonega.
El vi resultant en aquest cas és fresc i amb aromes de fruita blanca.
El passeig ens va dur a la D.O. Pla de Bages, en concret al celler
Abadal. Vam tastar el seu Picapoll 2015. En els darrers anys aquest vi de
picapoll no para de sorprendre. És un ventall d'aromes florals que van des del gessamí, passant per la
mareselva i acabant amb tocs de gardènia, tot un espectacle.
Va arribar el moment de les bombolles i ens vam
aturar a can Llopart. En Roger ens va oferir un Llopart Original 1887. Un cava
gran reserva de 6 anys de criança, Cupatge de montonega, xarel·lo i macabeu de vinyes de muntanya.
L'etiqueta és una reproducció de l'original de 1887. Amb la seva llarga criança
ha adquirit una complexitat d'aromes que el fan interessant.
Anem pels
negres. Del Penedès bressol del Cava vam marxar cap a la Terra Alta, ens aturem
al poble de Bot i més concretament a l'Agrícola de Sant Josep per tastar el seu nou vi Llàgrimes
de tardor garnatxa. Vi negre jove
però amb una criança a l'ampolla d'un any que el fa afable, fresc i un punt
dolcenc agradable.
Pugem una mica fins al Montsant i del Celler de
Capçanes i d'una vinya de 70 anys conreada en sòl de calissa, una garnatxa singular.
Amb 4 mesos en bóta però conservant tota la frescor, tocs anisats de fonoll,
bona acidesa i molta fruita (vermella de bosc i pruna vermella). Bona
persistència final en boca.
I per finalitzar, de la D.O. Costers del Segre
subzona Les Garrigues el Celler Mas Blanch i Jové.
La Sara Jové companya
d'estudis de sumilleria ens
va oferir el vi que més s'estima, el
Saó Expressiu. Llarga criança en bóta, molt aromàtic, caramels, fruita
confitada, fulles de tabac... Tota una festa. Un vi llarg, intens i seductor.
Sempre he dit que és molt de sobretaula.
Aquest és un resum del passeig què van pensar els
companys de la revista Cuina. Sempre és agradable compartir moments de vi amb
company i amics, xerrar i en definitiva passar una bona estona. Gràcies, salut
i vi.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada