Dissabte 17 i per segon any
consecutiu els jardins del Palau Robert de Barcelona es van omplir de vi, del primer vi de la verema 2018 en
definitiva, de l'anomenat tradicionalment vi novell.
L'acte va arrencar amb els parlaments de Slavador Puig, Director General de l'INCAVI, Mònica Perelló de la Coop. del Sarral en representació dels cellers participants i el xef Nandu Jubany, padrí d'aquesta segona edició.
L'acte va arrencar amb els parlaments de Slavador Puig, Director General de l'INCAVI, Mònica Perelló de la Coop. del Sarral en representació dels cellers participants i el xef Nandu Jubany, padrí d'aquesta segona edició.
Al llarg de tota la jornada i
envoltats d'una natura exuberant i ufanosa a causa de les constants pluges d'aquesta tardor, aquells que ens vam
deixar caure pel palau vam poder disfrutar del primer fruit de la
darrera verema.
Aquesta tradició té com objectiu anunciar al públic en general i pels voltants de Sant Martí, l'arribada del
primer vi de l'any. Diferents cellers del país s'han organitzat perquè aquest
costum popular no es perdi i torni a ser visible fins i tot a Barcelona.
Vins que desprenen joventut,
frescor, aromes fruitats i florals i sobretot moltes ganes d'agradar a tothom
tot convertint aquesta jornada en tota una festa popular.
Vam poder tastar vins blancs,
rosats i negres de diferents zones vinícoles del país. Del Celler Carles Andreu
de la Conca de Barberà, en Bernat ens va oferir un Trepat 100% vinificat amb
maceració carbònica i fermentació malolàctica. Primers aromes de fruitetes vermelles i iogurt, un clàssic d'aquesta maceració, a la boca es
mostra molt varietal i els records de llaurer són fàcilment detectables.
De la Conca de Barbera i més
concretament del Sarral, la seva cooperativa venia amb dos vins, un blanc de
Macabeu i Parellada i un rosat de Trepat carregat de fruitetes vermelles i amb personalitat a la boca.
Abans de marxar d'aquestes
contrades us parlarem del Garrí un vi del projecte Petxina wines. Un Sirà agradable i rodonet.
Anem al Penedès. La cooperativa
històrica de la Granada va dur un Xarel·lo fresc, herbaci i tocs de pera.
De la Mateixa zona vinícola Covides també donava a conèixer el seu Xarel·lo. Una etiqueta amb imatge
fresca com el seu vi, floral de gessamí i tocs de fonoll. Records de fruita com
la pera i tropical de pinya.
Del celler Maset i com a DO
Catalunya el Donzell. Garnatxa Blanca i Xarel·lo. Un blanc fresc, senzill i
sincer.
De la terra on la Tramuntana és
present molt sovint i d'Espolla en concret, la Cooperativa d'aquest poble ens
va omplir la copa amb un vi cupatge de lledoner Blanc, roig i negra. Al nas, el
lledoner blanc és molt destacable, albercocs i maduixetes. Molt
atractiu, agradable, records de llaminadures i làctic.
Aquest recorregut vinícola del país
sense moure'ns dels jardins del palau va finalitzant, però encara ens queda
tastar dos vins més de terres Tarragonines.
De la DO Montsant, el celler del
Masroig, un clàssic en això del vi novell, presenta aquest any un cupatge de
Carinyena i Garnatxa negra. Elaborat també amb el procés de maceració
carbònica, és un vi amb cos, molt varietal de Carinyena, fruita vermella, tocs
florals de violetes i roses marcides i un final que ens recorda un pèl més a la
garnatxa. Un plaer com sempre Rafel.
Acabem el tast amb una Garnatxa
negra del celler de Bot Sant Josep Wines de la Terra Alta. Maceració
carbònica, fresc, fruita vermella, suau i lleuger.
Va ser una jornada desacomplexada,
popular i amb una bonica reivindicació de mantenir aquesta tradició. Visca el
#vinovell2018 de Catalunya.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada