D.O. Empordà
De terres on la Tramuntana
esculpeix el paisatge neix aquest Blanc de Gerisena. Un vi monovarietal de Garnatxa
Blanca (Lledoner Blanc) procedent de vinyes de més de 50 anys situades a la
muntanya i arrelades a un terrer de pissarrós. La producció no és gaire gran,
unes 4000 ampolles de 75cl i 150 màgnums. De l'elaboració dir que es realitza una maceració
pel·licular i una part del vi fa una criança en bótes noves de roure francès
durant uns 4 mesos. En aquest, es realitza bastonatge* (Bâtonnage: Tècnica que
consisteix a remoure amb l'ajuda d'un bastó el vi que reposa dins una bóta, amb
la intenció que les mares dipositades al fons tornin a pujar i barrejar-se amb
la part líquida. Aquesta acció es realitza buscant que el vi adquireixi una
textura més grassa i aporti una sensació de més volum a la boca).
A la copa, aquest Lledoner blanc es
mostra amb un color groc brillant. Aromaticament hi trobem
molta presència floral, intens de caps blancs i flor d'acàcia. El caràcter
mediterrani queda palès amb pinzellades d'olor de farigola i frescor cítrica de
maria Lluïsa i melissa. Hi ha tocs fruitats de préssec, pruna groga i records
de pell de llimona confitada. Tot això envoltat d'aromes procedents del seu pas
per bota, torrats i vainilles. A la boca, tot i la frescor que s'espera
procedent delsaromes cítrics té volum i és ampli, equilibrat (tot i els 13
graus) i força persistència.
Per a mi és un vi que em va sorprendre
la primera vegada que vaig topar amb ell i que el tenia amagat en un calaix
esperant ser explicat. Farà molt bona companyia a un pollastre farcit, un peix
al forn o un filet Wellintong farcit de bolets.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada