Celler Raventós i Blanc
Escumós de la Conca del riu Anoia
Escumós elaborat al Penedès amb el mètode
tradicional o Champanoise. Aquest consisteix amb fer una primera fermentació en dipòsit d'acer
inoxidable o bé amb bóta, posteriorment aquest vi s'embotella i se li afegeix
una petita quantitat de sucre o most abans de tapar-se i passar a fer la
criança a les caves. En aquella ampolla, els llevats iniciaran una segona
fermentació, ara ja dins de l'ampolla. Aniran de mica en mica transformant
aquests sucres en alcohol i anhídrid carbònic (CO₂) les famoses bombolles.
Textures de
Pedra 2015 Brut Nature, és un
cupatge de varietats locals negres, Sumoll
25%, Bastard Negre 25% i Xarel·lo Vermell 50%, procedents de la Vinya més
Alta (Sant Sadurní d'Anoia), una parcel·la situada a uns 200 metres sobre el
nivell del mar, de sòl calcari de textura llimós-arenosa i alt contingut de
còdols, que drena molt i de rendiments molt baixos.
L'any 2015 va ser sec i amb llargues onades de
calor.
El tipus d'agricultura que efectuen és ecològica
i biodinàmica. En la seva elaboració s'utilitzen només llevats indígenes de la
vinya. L'anyada 2015 té més de 48 mesos de criança en rima.
Però com és
Textures de Pedra 2015? És un escumós d'un color
groc or, fresc en nas, herbes aromàtiques mediterrànies, fonoll, brioixeria,
cítrics com l'aranja, fruitats de poma, préssec i silvestres. Notes florals de
flor d'ametller i torrats/fumats de l'autòlisi. En boca es nota una bombolla
viva i refrescant, mineral i un final amb records de maduixetes, gerds i un final un atractiu punt amarg. Bombolles daurades amb
ànima de negre.
Escumós
elaborat al Penedès amb el mètode tradicional o Champanoise. Aquest
consisteix amb fer una primera fermentació en dipòsit d'acer inoxidable o bé
amb bóta, posteriorment aquest vi s'embotella i se li afegeix una petita
quantitat de sucre o most abans de tapar-se i passar a fer la criança a les
caves. En aquella ampolla, els llevats iniciaran una segona fermentació, ara ja
dins de l'ampolla. Aniran de mica en mica transformant aquests sucres en
alcohol i anhídrid carbònic (CO₂) les famoses bombolles.
Textures de
Pedra 2015 Brut Nature, és un cupatge de varietats locals negres, Sumoll 25%,
Bastard Negre 25% i Xarel·lo Vermell 50%, procedents de la Vinya més Alta (Sant
Sadurní d’Anoia), una parcel·la
situada a uns 200 metres sobre el nivell del mar, de sòl calcari de textura
llimoso-arenosa i alt contingut de còdols, que drena molt i de rendiments molt
baixos.
L’any 2015 va
ser sec y amb llargues onades de calor.
El tipus
d’agricultura que efectuen és ecològica i biodinàmica.
En la seva
elaboració s'utilitzen només llevats indígenes de la vinya. L’anyada 2015 té
més de 48 mesos de criança en rima.
Però com és
Textures de Pedra 2015?
És un escumós d'un color groc or, fresc en nás, herbes aromàtiques
mediterranies, fonoll, brioxeria, cítrics com l’aranja, fruitats de poma,
préssec i silvestres. Notes florals de flor d’ametller i torrats/fumats de
l’autòlisi. En boca es nota una bombolla viva i refrescant, mineral i un final
amb records de maduixetes, gerds i un final un atractiu
punt amarg. Bombolles daurades amb ànima de negre.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada