Un dels temes que amoïna i molt al sector vinícola català i a tots aquells que ens movem en
aquest món és el fet d'apropar al jovent la cultura del vi, la seva tradició
popular com producte proper arrelat al territori i al seu consum moderat.
I és
pensant en aquesta qüestió que des de Caves Nadal sorgeix una nova iniciativa. Dins de la presentació de noves anyades dels seus
vins de Xarel·lo i Xarel·lo Vermell i de les diverses activitats d'enoturisme
previstes per diferents moments de l'any, Xavier Nadal, director tècnic del
celler ens va informar d'un projecte de llarga durada que vol sumar el
consumidor jove i un estudi de l'evolució dels escumosos elaborats a partir de
tres micro vinificacions de la verema 2016.
Amb l'objectiu que el producte final s'aproximi al
màxim al gust del consumidor jove, el celler està buscant 50 joves, d'entre 20
i 40 anys, que els agradi el vi perquè integrin un comitè de tast a través del
qual s'escollirà el perfil del nou escumós. Aquest comitè es reunirà un cop
cada trimestre i estudiarà l'evolució dels escumosos elaborats a partir de tres micro vinificacions amb raïm de la verema 2016 amb tres punts de maduració diferents. A
partir dels resultats analítics i organolèptics, el celler valorarà les
diferències que hi ha entre els tres escumosos i com evolucionen aquests
paràmetres a mesura que augmenta la criança en ampolla a la profunditat de la
cava fundacional. La fita final, si tot va bé és de disposar per la verema de
l'any 2019 dels coneixements suficients per poder elaborar un escumós de xarel·lo vermell amb un
estil i unes propietats úniques.
En aquesta jornada, ja vam poder tastar el vi
base d'aquestes tres mostres, cadascuna amb les seves particularitats, d'intensitat
aromàtica i comportament en boca. Ara la feina de seguir l'evolució d'aquests
vins recaurà en aquest grup de joves, tota una experiència que val la pena,
tant pel que es pot aprendre com per passar-ho bé i haver format part de la creació d'un producte nou
i únic.
Si us interessa formar part del comitè de tast per escollir el perfil del nou escumós de xarel·lo vermell...
Inscripcions amics@nadal.com
més informació http://www.nadal.com
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada