28 de febr. 2013

Paula Bonet
Paula Bonet &  garnatxa negre

La garnatxa negre, moltes vegades ha hagut de conviure com a companya de viatge amb d’altres varietats, però el pas del temps ha fet que el seu fet diferencial hagi sigut valorat. Avui en dia els monovarietals de garnatxa son cada cop més i d’una qualitat impresionant.
Vull parlar-vos de la Paula Bonet. Il·lustradora del País Valencià que viu a Barcelona i que després de picar pedra i provar diferents tècniques ha trobat el que més bé s’adapta amb allò que vol fer.
En ambdós casos aquesta busqueda de la singularitat a donat pas al seu reconeixement.
L’obra de la Paula és per a mi comparable amb els vins de garnatxa negre. 
Frescura, equilibri, personalitat…Potser em pot el fet que aquesta varietat sigui de les meves preferides i que la seves il·lustracions m’agraden força, però el cert és que tenen similituts.
Les sensacions que ens aporta la garnatxa son rapidament reconeixibles. Se’ns mostra gairebé sempre molt franca i real, amb les seves graduacions moltes vegades elevades, golòs, acompanyat de possible i agradable dolçor. Potència i frescura de la fruita vermella. Tots ells trets molt característics.
Moltes d’aquestes característiques son comparables a tot allò que la Paula transmet. A més, en les seves obres deixa molt clara la seva marca incloent amb una tipografia molt personal petits textos que ho arodoneix tot i no et deixen indiferent.
Un dels distintius dels retrats de la Paula son les galtes ben vermelles, amb un punt diluït que em fan recordar les gotes del vi i els colorets naturals que a vegades ens surten després de fer unes copetes.
Us convido a que descobriu i gaudiu de l’obra de la Paula Bonet acompanyats d’una copa de vi de garnatxa negre que a la nostra terra en trobareu molts, de diferents zones amb les seves tipicitats i de molta qualitat.