5 de set. 2013


:: Que és per a tu el vi? 

És una font de plaer que, a més, et permet interpretar la terra on ha nascut, el clima amb què ha crescut, i la persona que l'ha fet.


:: De quina manera et vas començar a interessar pel món del vi? 

Per intuïció personal. En un moment determinat vaig intuir que el món del vi podia ser, a més d'una font de plaer, un món insondable de coneixements i sensacions. M'hi vaig començar a interessar...i se'm va obrir una porta que, un cop la traspasses, ja només pots anar endavant.


:: El moment més curiós viscut a l'entorn del món del vi. 

Cada vegada que m'adono que un vi fet amb el mateix raïm, en un mateix terreny, per un mateix elaborador, i de la mateixa manera, és completament diferent del de l'anyada següent, perquè les condicions en què s'ha creat també ho han estat.


:: Quina és la teva DO catalana preferida?

No tinc una D.O. catalana preferida. Crec que hi ha D.O's amb personalitat més fàcilment reconeixible en la major part dels vins que en surten, però trobo que hi ha grans vins a quasi totes les D.O's catalanes.


:: Ets de mono-varietals o cupatges?

Crec que els mono varietals, si estan ben fets, poden facilitar una mica més l'aprenentatge, però, agradar-me, m'agraden tant els uns com els altres.


:: Quina és la teva varietat preferida?

Ostres, doncs també se'm fa difícil de dir. Entre les blanques un bon xarel·lo, on un bon chardonnay, o un bon riesling encara que aquesta varietat té dificultats al nostre país.
I entre les negres, probablement una bona Garnatxa, o un Pinot noir, encara que a aquesta darrera li passa com al Riesling. Però fíxa't que sempre he posat "un bon" al davant.


:A l'hora d'escollir un vi t'interessa saber si és de producció Ecològica?

Sí, m'interessa, però no deixaria de tastar-lo perquè no ho fos.


:: Per cert, creus que el món del vi es tancat?

No, en general, no. Crec que, si un mostra interès sincer, la gent del vi t'acull sempre molt bé.


:: Un vi, una cançó i la imatge que et ve al cap...

Un riesling, en un dia de primavera o d'estiu, al moment que comença a caure el sol de la tarda, davant d'un paisatge de muntanya.