10 de març 2015

Ambre//Robí Garriguella
Ambre
D.O. Empordà

Ambre, és un vi que prové de la varietat garnatxa roja. Quan inicia la seva fermentació se l’addiciona una lleugera part d’alcohol per aconseguir que quedin sucres naturals residuals propis del raïm aconseguint així un vi dolç d’uns 15 graus amb aromes fruitats sumats a aquells que aporten la fermentació i la criança.
De color Amber i tocs daurats. Comportament dens i amb una llàgrima lenta. Aromes agradables de panses de Corint, figues seques, confitura de taronja, fruïts secs destacant les nous i records de mel.
A la boca mostra amb una entrada fresca que rapidament passa a ser una sensació dolcenca equilibrada. Records apreciables de mel que se sumen als tocs oxidatius. Final persistent, càlid i regust de panses.

Robí
Celler Cooperativa Agrícola de Garriguella
D.O. Empordà

Parlem d’un vi de garnatxa negre que també se li afegeix una lleugera proporció d’alcohol a l’inici de la fermentació. 
Més tard i després de premsar-ho reposa un temps en dipòsit i seguidament passa a una bota de castanyer per finalitzar la seva criança.

Un color vermell fosc envaeix tots els espais de la copa. Intenses aromes, fruita madura, confitura de maduixes i tocs de caramel. A la boca sensació dolça que conviu amb els tanins. Demana a crits ser el company d’un bon xocolata negra.


Marc Grau ::Albatros::