25 de nov. 2016

Vi novell; celler Masroig


Sí, és veritat, de la celebració del vi novell que organitza el celler Masroig ja us havia parlat, però sabeu que passa, és un dels actes que es fan al voltant del vi que més m'agraden pel seu caràcter popular i és per això que cada any m’engresqui a explicar alguna cosa d'aquest esdeveniment.

Del conjunt de costums i coneixements que es transmeten de generació en generació i formen part de la cultura d'un poble o una comunitat se'n diu tradició.
L'altre matí davant les portes del celler vaig veure un exemple de com aquestes resisteixen.

Hi ha gent que inicia una temporada al mes de setembre després de les vacances, d'altres ho fan amb l'inici de l'any, però en el món del vi aquesta comença quan el raïm veremat ha finalitzat el procés de fermentació i transformat esdevé el primer vi.
I que millor per agafar forces per tirar endavant una nova temporada que envoltar-se d'amics, veïns i coneguts... Festa popular, bon rotllo, nens corrent, espinjolar la bóta, música, xerrar de tot i res, àvies al sol, vi per aquí i per allà, desvergonyits que ballen i s'ho passen bé. Tot això és el que ens trobem any rere any a la presentació del vi novell del celler Masroig que aquest any ha comptat com a padrí amb en Lluís Marquina, periodista i director del programa “Generació Digital” de TV3.

Visca les tradicions populars i el vi novell.