5 de març 2017

Babalà



D.O. Empordà

Del CellerCooperatiu d'Espolla a l'Alt Empordà avui us parlarem d'aquest vi desacomplexat i amb personalitat. Elaborat entre els murs del celler inaugurat l'any 1931 dissenyat per l'arquitecte Pelai Martinez inspirant-se en les grans "catedrals del vi" de terrer tarragonines, aquest vi blanc sorprèn gratament.
Sorgeix del cupatge de vi de vinyes velles de *Carinyena Blanca (75%) i Moscatell d'Alexandria (25%).
-*Si investigueu entre els vins de l'Empordà, veureu com la varietat Carinyena Blanca o Samsó Blanc és molt present.-
De l'elaboració podem destacar que van parar la fermentació abans que aquesta finalitzes per mantenir una mica de sucre residual –buscant aquest punt no tan sec i un punt dolcenc que molta gent agraeix en els vins-. A més, per aportar-li més aromes i cós van realitzar una criança amb les seves mares durant 4 mesos realitzant setmanalment un "remogut/ battonage" d'aquestes.
Al tastar-ho veureu que el seu color és groc pàl·lit. Aromaticament destaquen els tocs de flors blanques (abelia, mareselva) i records tímits de fruita blanca i d’os (poma, préssec i litxis). A la boca és golós, equilibrat i persistent.
-*Cal tenir en compte que és un vi de 13 graus-.
A l’hora de consumir-mo el servirem a una temperatura entre els 6 i 8 graus.