29 de maig 2013


:: Que és per a tu el vi? 

Jo sempre dic que el món del vi és molt semblant al món de l'espectacle: hi tenen una presència molt important les sensacions, la feina, la preparació, l'estudi.... I al final, l'èxit no depèn directament de la teva feina, s'hi troben altres factors com: que agradi al públic, que faci bon temps, que sigui especial, ...


:: De quina manera et vas començar a interessar pel món del vi? 

Sempre ha estat present a la meva vida. A casa dels meus pares sempre es bevia bon vi, es treia cava per brindar i ha format part de la meva cultura. Quan vaig començar en el món de la comunicació, vaig tenir l'oportunitat de conèixer més d'a prop gent que s'hi dedicava i em va començar a apassionar.


:: El moment més curiós viscut a l'entorn del món del vi. 

Recordo amb especial "shock" el primer dia que vaig tenir l'oportunitat d'obrir una ampolla de Pingus. El sopar perfecte, el moment ideal... i quan arriba l'hora de portar-lo a taula, rellisco i em va caure al terra!. No et pots imaginar el moment!! No en vaig poder aprofitar res... Va ser l'inici d'una gran amistat entre els Pingus i jo (riure)


:: Quina és la teva DO catalana preferida?

Com a bon tarragoní, les meves DO favorites (no podria quedar-me només amb una) són les que m'han envoltat des que soc petit: Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Terra Alta o Tarragona són les meves DO de referència.


:: Ets de mono-varietals o cupatges?

Cada moment té un vi diferent. Hi ha vegades que opto per una bona ampolla de sirà o una garnatxa centenària i d'altres que el cupatge és la millor companyia. És meravellós aprendre a distingir el que cada varietat et dona.


:: Quina és la teva varietat preferida?

Com et comentava, cada varietat té el seu moment. Un sopar romàntic amb Pinot Noir o un aperitiu amb xampagne o unes postres amb un Riesling dolç o un Sauternes...No acabaria mai!


:: A l'hora d'escollir un vi t'interessa saber si és de producció Ecològica?

M'interessa i m'agrada saber què hi ha darrera de cada vi. Crec que una bona producció Ecològica diu molt de com es la gent que ha fet aquest vi. Com el tracten, el desenvolupament... resulta força interessant la seva producció.


:: Per cert, creus que el món del vi es tancat?

Una mica. Crec que un dels exercicis o dels reptes més importants que queda per fer en el món del vi és socialitzar-lo més encara. És un món present a la nostra cultura mediterrània i sembla que no acaba d'arrelar entre els joves, que continuen optant per les cerveses o el "calimotxo". He pogut comprovar que quan la gent "rasca" una mica en el món del vi, el segueixen i s'interessen.


:: Un vi, una cançó i la imatge que et ve al cap...

Et diré Josep Foraster trepat del 2011, que va ser considerat com un dels vins memorables, segons el New York Times, i a més el fa el meu amic Ricard Sebastià. La cançó que l'acompanyaria seria "Mediterraneo" de Serrat i la imatge uns nens corrent per una vinya.


2 comentaris :

malVIatge ha dit...

Una gran il.lustració per aquest final d'entrevista. Salut!!!

El Somni d'una nit de vins ha dit...

Gràcies!