21 de maig 2013

Arrels del vi, una fira amb encant.




Passegem per la via Verda que uneix l'Escala i Sant Martí d'Empúries. Entre dunes de sorra fina, pins inclinats per l'efecte del vent i vegetació esquitxada pel color rogenc de les roselles. La diversitat del cant dels ocells, el xiuxiueig del vent i la remor del trencar de les onades. 
La mar Mediterrània  mostra tota la seva elegància, aigües cristal·lines que van veure com fa milers d'anys, de l'antiga Grècia arribaren nous colonitzadors, i amb la seva cultura van posar els fonaments (amb permís dels Ibers) del que avui dia és el nostre País.
A pocs metres de les ruïnes d'Empúries i amb una panoràmica perfecte del golf de Roses, Sant Martí d'Empúries, una petita població plena d'història és l'amfitriona de la Fira Arrels del Vi que any darrera any reuneix una pila de cellers de la D.O.Empordà.
5 carrerons formen el poble, cases de pedra engalanades amb rosers, buganvilles, bignònies i xiprers. Racons de postal, i una placeta on s'alça l'església. És aquí en l'únic racó possible on copes de vi, grups d'amics, comentaris, garnatxa blanca, gris, roja i negre, festa, música de jazz, carinyenes, nens corrent... es fusionen durant un cap de setmana fent d'aquesta fira quelcom d'especial.