26 de març 2017

Caves Nadal, a la recerca d'un nou producte


Un dels temes que amoïna i molt al sector vinícola català i a tots aquells que ens movem en aquest món és el fet d'apropar al jovent la cultura del vi, la seva tradició popular com producte proper arrelat al territori i al seu consum moderat
I és pensant en aquesta qüestió que des de Caves Nadal sorgeix una nova iniciativa. Dins de la presentació de noves anyades dels seus vins de Xarel·lo i Xarel·lo Vermell i de les diverses activitats d'enoturisme previstes per diferents moments de l'any, Xavier Nadal, director tècnic del celler ens va informar d'un projecte de llarga durada que vol sumar el consumidor jove i un estudi de l'evolució dels escumosos elaborats a partir de tres micro vinificacions de la verema 2016. 
Amb l'objectiu que el producte final s'aproximi al màxim al gust del consumidor jove, el celler està buscant 50 joves, d'entre 20 i 40 anys, que els agradi el vi perquè integrin un comitè de tast a través del qual s'escollirà el perfil del nou escumós. Aquest comitè es reunirà un cop cada trimestre i estudiarà l'evolució dels escumosos elaborats a partir de tres micro vinificacions amb raïm de la verema 2016 amb tres punts de maduració diferents. A partir dels resultats analítics i organolèptics, el celler valorarà les diferències que hi ha entre els tres escumosos i com evolucionen aquests paràmetres a mesura que augmenta la criança en ampolla a la profunditat de la cava fundacional. La fita final, si tot va bé és de disposar per la verema de l'any 2019 dels coneixements suficients per poder elaborar un escumós de xarel·lo vermell amb un estil i unes propietats úniques. 


En aquesta jornada, ja vam poder tastar el vi base d'aquestes tres mostres, cadascuna amb les seves particularitats, d'intensitat aromàtica i comportament en boca. Ara la feina de seguir l'evolució d'aquests vins recaurà en aquest grup de joves, tota una experiència que val la pena, tant pel que es pot aprendre com per passar-ho bé i haver format part de la creació d'un producte nou i únic.

Si us interessa formar part del comitè de tast per escollir el perfil del nou escumós de xarel·lo vermell... 

Inscripcions amics@nadal.com

més informació http://www.nadal.com