Celler Alta Alella
D.O. Alella
Avui us parlo
d'un vi que de mica en mica s'ha fet conegut a la nostra terra i s'ha convertit en un
indispensable per aquells que disfruten amb els vins dolços.
Vi negre
ecològic que prové principalment de vinyes de la varietat Mataró, aquest és el nom que
pren la varietat Monastrell en aquesta zona. Són ceps que s'arrelen en un terrer singular sorrenc
i com a conseqüència molt drenant anomenat Sauló. En anys com aquest que les
pluges han sigut minses al Maresme del maig en endavant, els ceps són realment autèntics patidors i resistents a la vegada.
I com fan aquest vi?
Doncs us
explico. Per aconseguir aquesta dolçor a l'hora de veremar esperen fins al moment que el raïm comença a sobremadurar tot just abans
que s'inicia el procés de pansificació. És llavors quan el cullen aconseguint tenir més sucres i concentració aromàtica i de gustos fruitats madurs.
Tot això serà allò que trobarem un cop el producte estigui llest pel consum. Un cop
recollit i triat es diposita en tines d'inox. i macera durant uns 6 mesos amb un seguit de remoguts. Passat aquest
temps es premsa i es realitza una curta criança de 2 mesos en bótes de roure francès per ser posteriorment embotellat. Ja està llest per
al consum, un vi dolç amb uns 150-175 gr/litre de sucres residuals i uns 15
graus.
Amb un color cirera picota intens i aromes com abans havíem comentat de fruita molt madura, confitada. Figues seques, prunes,
mores i tocs de pell de taronja entre d'altres. A la boca transmet tot allò que
hem notat en olorar-ho. Potència de fruites negres confitades, untuós i golós. Equilibrat, amb tanins que són presents però molt ben integrats entre la dolçor i l'acidesa necessària en aquest tipus de vins.
*La temperatura de consum és variable depenent
de la temporada. Amb dies calorosos baixeu la temperatura però sense passar-vos, penseu que es mostrarà
amb tota la seva expressió a uns 16-18 graus, si fa o no fa que un vi negre.
*Aquells que
sou amants de postres com el pastís Sacher o dels xocolates potents de com a mínim un 80% de cacau, aquest és el vostre vi.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada