6 d’abr. 2018

AA Dolç Mataró

Celler Alta Alella

D.O. Alella


Avui us parlo d'un vi que de mica en mica s'ha fet conegut a la nostra terra i s'ha convertit en un indispensable per aquells que disfruten amb els vins dolços.
Vi negre ecològic que prové principalment de vinyes de la varietat Mataró, aquest és el nom que pren la varietat Monastrell en aquesta zona. Són ceps que s'arrelen en un terrer singular sorrenc i com a conseqüència molt drenant anomenat Sauló. En anys com aquest que les pluges han sigut minses al Maresme del maig en endavant, els ceps són realment autèntics patidors i resistents a la vegada.

I com fan aquest vi?
Doncs us explico. Per aconseguir aquesta dolçor a l'hora de veremar esperen fins al moment que el raïm comença a sobremadurar tot just abans que s'inicia el procés de pansificació. És llavors quan el cullen aconseguint tenir més sucres i concentració aromàtica i de gustos fruitats madurs. Tot això serà allò que trobarem un cop el producte estigui llest pel consum. Un cop recollit i triat es diposita en tines d'inox. i macera durant uns 6 mesos amb un seguit de remoguts. Passat aquest temps es premsa i es realitza una curta criança de 2 mesos en bótes de roure francès per ser posteriorment embotellat. Ja està llest per al consum, un vi dolç amb uns 150-175 gr/litre de sucres residuals i uns 15 graus.
Amb un color cirera picota intens i aromes com abans havíem comentat de fruita molt madura, confitada. Figues seques, prunes, mores i tocs de pell de taronja entre d'altres. A la boca transmet tot allò que hem notat en olorar-ho. Potència de fruites negres confitades, untuós i golós. Equilibrat, amb tanins que són presents però molt ben integrats entre la dolçor i l'acidesa necessària en aquest tipus de vins.

 *La temperatura de consum és variable depenent de la temporada. Amb dies calorosos baixeu la temperatura però sense passar-vos, penseu que es mostrarà amb tota la seva expressió a uns 16-18 graus, si fa o no fa que un vi negre.

*Aquells que sou amants de postres com el pastís Sacher o dels xocolates potents de com a mínim un 80% de cacau, aquest és el vostre vi.