L'associació
de vitivinicultors Vinya Celler Masia en un acte a Món Sant Benet que ha reunit
els membres de l'entitat, representants de diferents consells reguladors i
elaboradors d'arreu de Catalunya, ha fet una crida als cellers que elaboren els
seus vins a partir de raïm de collita pròpia a unir-se per diferenciar i
remarcar el valor afegit de les seves marques.
Vinya
Celler Masia pretén ser la garantia de l'elaboració a partir de produccions
pròpies en cellers que han optat per fer tot el procés des de la vinya fins a
la taula, i tancar el cercle, en una aposta que parteix de la tradició vinícola
de les antigues finques i masies catalanes.
El president de l'entitat, Francesc Suriol, ha dit que el nou context que viu el sector
vitivinícola reclama un discurs coherent de cara al client final. Segons Suriol, "en un moment en què l'entorn es modifica
a una velocitat indiscutible, el sector primari pot ser punta de llança del
progrés". Suriol creu
que l'èxit de Vinya Celler Masia va associat a la identificació de la marca amb
cellers de collita pròpia. Des de Vinya Celler Masia s'entén que "hi ha
nous agents que necessiten claredat i certesa" i saber amb convicció que
tothom és allò que diu que és, i que tots els cellers de collita pròpia s'identifiquin
així.
En
aquest acte, El director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Salvador Puig, s'ha ofert a buscar fórmules
per establir la certesa i les garanties de la marca a partir del Registre
Vitivinícola de Catalunya. Segons Puig, aquesta iniciativa és fruit del
dinamisme i les inquietuds d'elaboradors i viticultors. Puig ha dit que el
sector haurà d'afrontar canvis d'organització a curt termini i que això només
es podrà fer amb "mirada llarga i estratègia".
Vinya
Celler Masia és una associació que aglutina els hereus dels antics pagesos que
han passat de ser viticultors a ser vitivinicultors. Actualment, alguns
consells reguladors catalans ja estan guiant els pagesos a fer aquest pas per
tornar a donar valor al territori i al cultiu de la vinya.
Està
integrada per sis petits cellers catalans que elaboren els seus vins a partir
de raïms de collita pròpia amb la voluntat d'assolir els millors estàndards de
qualitat, i de guanyar-se un espai de qualitat per donar valor a la marca que
els distingeix en el mercat. Aquests són, Carles Andreu, Vega de Ribes, Suriol, Caves Bolet, Mas Foraster i Parató. Un segell de qualitat
El Segell de Qualitat
VINYA-CELLER-MASIA
és una iniciativa oberta a tots els cellers que han respectat l'estructura
d'elaboració tradicional autentificada i recolzada per BUREAU VERITAS, empresa de certificació de reconeguda solvència
i prestigi.
VINYA-CELLER-MASIA
vincula els tres elements bàsics de l'elaboració del vi en les nostres
contrades des de temps immemorials:
Vinya:
Un mar de ceps conreats amb passió per aquells que volem obtenir un bon vi, que
són de la pròpia masia i
proveeixen el raïm que és la base dels vins a emparar.
Celler:
La cuina del procés, on l'amor i la cura en l'elaboració ens asseguren uns
òptims resultats. Només s'empara el vi elaborat en el mateix celler a partir de raïm de les pròpies vinyes.
Masia:
Com a unitat de producció que ho engloba tot, vinyes, celler i factor humà, és
un element antropològic de primer ordre de la nostra cultura i que a
VINYA-CELLER-MASIA manté la seva vocació de lloc habitable. Llar o casa.
El
segell VINYA-CELLER-MASIA Certifica la procedència i traçabilitat dels vins
emparats, vins de referència, que us parlen de contrades ben definides i
concretes i ens garanteix un autèntic lligam entre el vi i el pagès i una qualitat
contrastada i ajustada a allò que s'ofereix. Gaudiu amb delit i mesura d'aquests vins producte de la
fermentació natural del suc del fruit de la vinya, n'obtindreu un plaer subtil
i refinat.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada