28 de gen. 2019

Vinya Celler Masia fa una crida als cellers de collita pròpia per diferenciar-se en el mercat


L'associació de vitivinicultors Vinya Celler Masia en un acte a Món Sant Benet que ha reunit els membres de l'entitat, representants de diferents consells reguladors i elaboradors d'arreu de Catalunya, ha fet una crida als cellers que elaboren els seus vins a partir de raïm de collita pròpia a unir-se per diferenciar i remarcar el valor afegit de les seves marques.

Vinya Celler Masia pretén ser la garantia de l'elaboració a partir de produccions pròpies en cellers que han optat per fer tot el procés des de la vinya fins a la taula, i tancar el cercle, en una aposta que parteix de la tradició vinícola de les antigues finques i masies catalanes.



El president de l'entitat, Francesc Suriol, ha dit que el nou context que viu el sector vitivinícola reclama un discurs coherent de cara al client final. Segons Suriol, "en un moment en què l'entorn es modifica a una velocitat indiscutible, el sector primari pot ser punta de llança del progrés". Suriol creu que l'èxit de Vinya Celler Masia va associat a la identificació de la marca amb cellers de collita pròpia. Des de Vinya Celler Masia s'entén que "hi ha nous agents que necessiten claredat i certesa" i saber amb convicció que tothom és allò que diu que és, i que tots els cellers de collita pròpia s'identifiquin així.

En aquest acte, El director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Salvador Puig, s'ha ofert a buscar fórmules per establir la certesa i les garanties de la marca a partir del Registre Vitivinícola de Catalunya. Segons Puig, aquesta iniciativa és fruit del dinamisme i les inquietuds d'elaboradors i viticultors. Puig ha dit que el sector haurà d'afrontar canvis d'organització a curt termini i que això només es podrà fer amb "mirada llarga i estratègia".

Vinya Celler Masia és una associació que aglutina els hereus dels antics pagesos que han passat de ser viticultors a ser vitivinicultors. Actualment, alguns consells reguladors catalans ja estan guiant els pagesos a fer aquest pas per tornar a donar valor al territori i al cultiu de la vinya.

Està integrada per sis petits cellers catalans que elaboren els seus vins a partir de raïms de collita pròpia amb la voluntat d'assolir els millors estàndards de qualitat, i de guanyar-se un espai de qualitat per donar valor a la marca que els distingeix en el mercat. Aquests són, Carles Andreu, Vega de Ribes, Suriol, Caves Bolet, Mas Foraster i Parató. Un segell de qualitat

El Segell de Qualitat


 VINYA-CELLER-MASIA garanteix, dignifica i diferencia els cellers i els millors vins de les masies que fan tot el procés de l'elaboració del vi, des de la vinya fins a la comercialització amb la seva marca. 
VINYA-CELLER-MASIA és una iniciativa oberta a tots els cellers que han respectat l'estructura d'elaboració tradicional autentificada i recolzada per BUREAU VERITAS, empresa de certificació de reconeguda solvència i prestigi.

VINYA-CELLER-MASIA vincula els tres elements bàsics de l'elaboració del vi en les nostres contrades des de temps immemorials:
Vinya: Un mar de ceps conreats amb passió per aquells que volem obtenir un bon vi, que són de la pròpia masia i proveeixen el raïm que és la base dels vins a emparar.
Celler: La cuina del procés, on l'amor i la cura en l'elaboració ens asseguren uns òptims resultats. Només s'empara el vi elaborat en el mateix celler a partir de raïm de les pròpies vinyes.
Masia: Com a unitat de producció que ho engloba tot, vinyes, celler i factor humà, és un element antropològic de primer ordre de la nostra cultura i que a VINYA-CELLER-MASIA manté la seva vocació de lloc habitable. Llar o casa.

El segell VINYA-CELLER-MASIA Certifica la procedència i traçabilitat dels vins emparats, vins de referència, que us parlen de contrades ben definides i concretes i ens garanteix un autèntic lligam entre el vi i el pagès i una qualitat contrastada i ajustada a allò que s'ofereix. Gaudiu amb delit i mesura d'aquests vins producte de la fermentació natural del suc del fruit de la vinya, n'obtindreu un plaer subtil i refinat.