9 de jul. 2018


Abans que tot s'alenteixi amb l'arribada de les vacances estivals, ens han arribat dues notícies importants procedents de la Denominació d'Origen Montsant i de dos cellers membres d'aquesta zona vinícola.

Per un cantó podem apreciar com la promoció i el fet de donar a conèixer la DO Montsant dóna resultats. En aquest cas amb el fet que la Napa Valley Wine Academy (NVWA) l'hagi escollit com a objecte d'estudi.

I per una altra banda una notícia molt potent, com és la fusió del Celler Masroig i l'Agrícola de La Serra d'Almos fent que aquest celler esdevingui el més gran de la DO Montsant i de la comarca del Priorat.

Us deixem les notes de premsa d'ambdues notícies.



LA DO MONTSANT OBJECTE D’ESTUDI A LA NAPA VALLEY WINE ACADEMY

La Napa Valley Wine Academy (NVWA) ha afegit la Denominació d’Origen Montsant a les presentacions que actualment es fan per estudiar els vins elaborats a Espanya. La prestigiosa acadèmia busca així conscienciar sobre el territori, els vins i les persones que hi ha darrere de la DO Montsant.

Durant l’últim mes s’han portat a terme diferents activitats formatives amb la intenció de començar a assentar les bases per a un coneixement més exhaustiu de la DO Montsant. Els alumnes de la NVWA han pogut participar d’un webinar conduït per la Master of Wine Bree Boskov, i dos seminaris educacionals, el primer a Napa (Califòrnia) a càrrec de Catherine Bugué, directora de la NVWA, i el segon a Tampa (Florida) de la mà de Jean Cox, professora de l’acadèmia amb més de 12 anys de vinculació amb el món del vi.

Programa d’ambaixadors Montsant

Totes aquestes activitats formatives s’emmarquen dins el programa d’ambaixadors que la Napa Valley Wine Academy ha posat en marxa en col·laboració amb la Denominació d’Origen Montsant, i que tenen com a objectiu final el reconeixement de la DO a nivell internacional.

Des de la NVWA es va fer una selecció prèvia de possibles perfils per al programa d’ambaixadors. Algunes de les persones seleccionades van poder visitar la DO Montsant el passat mes de març en la missió inversa dels Estats Units. A la tornada, van passar unes proves oficials per tal d’obtenir el reconeixement com a ambaixadors Montsant.

Gràcies a aquest programa, la Denominació d’Origen Montsant compta ara amb 6 ambaixadors als Estats Units amb coneixements específics sobre la DO i una bona base per portar a terme nous seminaris formatius. Tots els perfils corresponen a persones reconegudes per la seva labor en l’àmbit de l’ensenyament, i entre ells es troben Catherine Bugué i Jean Cox, responsables d’impartir els dos primers seminaris sobre la DO Montsant que s’han portat a terme a la Napa Valley Wine Academy.


Fusió del Celler Masroig i l’Agrícola de La Serra d’Almos

El passat dissabte, 30 de juny, es va aprovar la fusió del Celler Masroig i l’Agrícola de La Serra d’Almos. Aquesta unió és el resultat d’una sèrie de col·laboracions i treballs que ambdós entitats van iniciar fa uns anys i que, finalment, adaptant-se al curs de la seva història, han decidit fer aquest pas per tal de seguir creixent junts i enfortir encara més la seva posició al mercat.

La unió d’aquests dos pobles veïns, El Masroig i La Serra l’Almos, fan que aquest celler esdevingui el més gran de la DO Montsant i de la comarca del Priorat, i que continuï lluitant per seguir essent un dels cellers de referència dins d’aquesta jove i exitosa denominació d’origen.

“És l’experiència de les dues entitats el que ens farà millorar. Creiem en els nostres productes i estic segur que aquesta unió ens donarà una gran empenta i millora als dos pobles. Tots dos volem treballar per assegurar-nos un futur en millors condicions”, deia Jordi Castellví, president del Celler Masroig.

“És fonamental ressaltar que seguirem brindant el mateix nivell de professionalitat i qualitat de sempre, amb el compromís de buscar constantment l’excel·lència dels nostres productes i serveis”, assegurava Ivan Sales, president de l’Agrícola la Serra d’Almos.


Tant el Celler Masroig (1917) com l’Agrícola de la Serra d’Almos (1963) porten al darrera una història plena de matisos, lluites i victòries. Any rere any el món ha anat canviant i els cellers també. Gustos, modes i tendències de la societat han estat un repte sostingut i ells no han estat aliens a aquests canvis. La visió, sempre humana dels seus viticultors i treballadors, s’ha adaptat a cada canvi del curs de la història, mantenint sempre però les seves arrels i tradicions.