27 d’ag. 2018

3a edició de "La verema del Cava"



Si heu arribat de les vacances i voleu continuar aprofitant el bon temps fent activitats lúdiques vinculades al món del cava, aquí en teniu un munt. Agafeu les agendes i reserveu dies.

Amb l'arribada de la verema, onze cellers del Cava s'han ajuntat sota la coordinació de l'Institut del Cava per crear un programa d'activitats enoturístiques molt singular. Al llarg del mes de setembre, aquest vi escumós celebrarà l'arribada de la verema amb un ampli ventall d'experiències lcreades especialment per a l'ocasió.

Del dia 31 d'agost al 30 de setembre teniu tot un seguit d'activitats pensades per a totes les edats i dirigides tant a públic familiar com a grups d'amics. Des de sortides amb carruatges de cavalls per les vinyes, rutes en bicicletes, sopars sota la lluna de setembre, trepitjades de raïm per a tota la família o esmorzars de pagès al bell mig de la natura, entre moltes altres propostes amb objectiu de promoure l'enoturisme al Penedès.

Els cellers Agustí Torelló Mata, Codorníu, Covides, Freixenet, Giró Ribot, Juvé & Camps, Llopart, Segura Viudas, Sumarroca, Torelló i Vilarnau obriran les seves portes perquè gaudiu de la verema entre vinyes.

Per a completar les experiències, un grup de restaurants del Penedès ha creat un menú especial per maridar grans caves amb la gastronomia local. A més, per aquells que ho desitgeu podreu allotjant-vos en singulars masies de la zona.

Llistat dels cellers participants i d’activitats de La Verema del Cava 2018:

31 d’Agost, 22:00h
8 de Setembre, 11:00h
Activitat: "La verema sota la lluna d'estiu" (20 €)
El 31 d'agost, anirem a les vinyes al vespre per observar com recullen el raïm i provar les varietats que tenim plantades. Després visitarem el celler on podreu tastar el nou most i també trepitjar raïm com es feia antigament. I, per acabar, què millor que acabar la nit amb cava i coca dolça a la nostra terrassa chill-out. El 8 de setembre, farem el mateix però durant el dia, sota la llum del sol.

1 de Setembre, 10:00h
Activitat: "Ecologia, llargues criances i molta passió" (15/30 €)
Coneixeràs els secrets de les varietats històriques del Cava cultivades a la Finca Can Martí tot trepitjant racons ben emblemàtics. A mig camí visitarem la barraca de pedra seca del segle XIX. Trobarem vegetació ben diversa i veremarem. Per retornar les forces, esmorzarem plegats amb Cava, farem un tast del raïm i del most i acabarem amb un aperitiu amb Caves Reserva i Gran Reserva.

2 de Setembre, 10:00h
Activitat:  "Llopart et transporta a la verema del 1887" (35/54 €)
Vine a conèixer com era la verema al segle XIX. Amb un barret de palla i un carro de cavalls passejarem per les vinyes de muntanya. Descobrirem l’agricultura ecològica, t’ensenyarem les barraques centenàries de pedra seca, veremaràs a l’antiga, premsaràs el teu raïm i et faràs el teu propi most. I és clar, gaudirem d’un esmorzar de pagès davant les vistes immillorables a les muntanyes de Montserrat.

15 de Setembre, 10:00h
Activitat:  "Esmorzar de pagès a la vinya" (10/18 €)
Començarem a les vinyes amb una copa de Cava maridat amb un esmorzar de pagès. L’experiència anirà acompanyada de la visita del celler Covides, on podreu veure de primera mà el procés de descàrrega del raïm i del premsat. Finalitzarem amb una visita al celler i un tast de Cava. Durant la jornada, hi haurà diferents concursos per als més atrevits.

15 de Setembre, 10:00h
Activitat:  "La verema sobre rodes" (16/30 €)
En motiu de La Verema del Cava, farem un recorregut amb bicicleta elèctrica per les propietats de Juvé & Camps per conèixer de primera mà els diferents processos que garanteixen la màxima qualitat dels caves i vins. Al llarg del camí, farem una parada per gaudir d’un bon esmorzar tot fent un tast de caves. Una experiència sobre rodes que et serà difícil d’oblidar.

15 de Setembre, 18:00h
Activitat:  "Una verema en burricleta" (30/35 €)
Farem una passejada en burricleta, o el que és el mateix, una bicicleta elèctrica tematitzada molt divertida. Visitarem la vinya del cava, coneixerem la garnatxa peluda, agafarem forces per la tornada a les caves i gaudirem d’un picnic sota els arbres i una bonica posta de sol en un entorn fantàstic.

15 de Setembre, 21:00h
Activitat:  "Sopar maridatge entre vinyes" (40 €)
Gaudirem d'un sopar maridatge a la fresca, sota la lluna i en un entorn únic, dins de la mateixa vinya que envolta el celler,  tot maridat amb els nostres vins i caves Giró Ribot. Com a experiència única, a més a més, podreu degustar mostos i mostos en fermentació de les varietats cultivades a la nostra finca. Vine a Giró Ribot i gaudeix d'una nit única en un marc incomparable.

16 de Setembre, 10:00h
Activitat: "Veremar en família!" (15/25 €)
Amb aquesta activitat familiar oberta a tots els públics coneixerem el cep, el seu cicle i el raïm. Aprendrem a collir-lo, premsar-lo i tastar-lo tot esmorzant després d’una caminada per la vinya de La Plana. Descobrirem plegats, a través d’una visita teatralitzada infantil, l’elaboració del cava i els secrets de les Caves Freixenet.

16 de Setembre, 10:00h
Activitat: "Els tresors del riu Bitlles" (15/35 €)
Després d'un bon esmorzar de pagès baixarem fins al bosc de ribera i farem un refrescant passeig pel llit del riu Bitlles en companyia del nostre expert en natura. Amb les cames en remull descobrirem els tresors que el riu amaga i la rica biodiversitat que s'hi congrega. De tornada, es podrà trepitjar el raïm i tastar el most com es feia tradicionalment.
16 de Setembre, 13:00h
Activitat:  "El moment del most" (35 €)
L’únic moment de l’any en què podrem tastar el most en diferents moments de la seva fermentació. Un privilegi ofert pel celler Agustí Torelló Mata que acompanyarem amb un tradicional asado argentí maridat amb els nostres vins i caves de criança. Un dinar increïble sota els pins i amb música en viu.

22 i 30 de Setembre, 11:00h
Activitat: "La verema més refrescant" (18/26 €)
Farem una visita pels orígens del Cava i la història de Codorníu i al finalitzar hi haurà la degustació d´un cocktail refrescant elaborat amb l'Anna Ice Rosé i un Anna Rocks, un gelat elaborat per Jordi Roca, chef del Celler de Can Roca i un dels millors rebosters del món i Rocambolesc, la seva marca de gelats.


Més informació: www.laveremadelcava.com