24 d’oct. 2018

RNG 20, bombolles que han reposat des de 1997 i que ara veuran la llum.Amb motiu del 75è aniversari de la verema del primer escumós de la marca, el celler Nadal llança al mercat RNG20un cava edició limitada de 1049 ampolles màgnum (1,5 litres). 

Aquest producte prové de la collita 1997, una anyada fresca i plujosa. El seu cupatge com veieu està format per la trilogia típica del Cava, un 51% de Xarel·lo, 34% de Parellada i un 15% de Macabeu. Aquesta utilització de les varietats tradicionals/autòctones és des dels inicis una clara aposta familiar que avui en dia es referma amb el compromís que han adquirit al ser un dels impulsors de la Marca Col·lectiva de la UE Corpinnat
Com ja vam parlar en una entrada anterior 
a Marca Corpinnat aposta decididament per fer del "cava" un producte que garanteixi la viabilitat de la producció de caves i vins blancs de collita pròpia, seguint criteris de qualitat, producció ecològica, varietats autòctones, vinificació a la mateixa finca i llargues criances. 


Però tornem al RNG20, per fer-vos una idea del que podeu trobar en una copa d'aquest cava us en faig unes pinzellades. A la vista sorprèn pel seu color suau, un groc palla amb reflexos daurats. En nas ens trobem tot un ventall d'aromes complexos de la seva llarga criança, petits tocs oxidatius molt delicats, fruits secs torrats, fons de fruita confitada (codony) i cítrics de pell de cumquat. En boca és elegant, fresc, gens pesat i untuós amb una bombolla molt ben integrada.