11 de des. 2019

Textures de Pedra Blanc de negre

Celler Raventós i Blanc
Escumós de la Conca del riu Anoia

Escumós elaborat al Penedès amb el mètode tradicional o Champanoise. Aquest consisteix amb fer una primera fermentació en dipòsit d'acer inoxidable o bé amb bóta, posteriorment aquest vi s'embotella i se li afegeix una petita quantitat de sucre o most abans de tapar-se i passar a fer la criança a les caves. En aquella ampolla, els llevats iniciaran una segona fermentació, ara ja dins de l'ampolla. Aniran de mica en mica transformant aquests sucres en alcohol i anhídrid carbònic (CO₂) les famoses bombolles.

Textures de Pedra 2015 Brut Nature, és un cupatge de varietats locals negres, Sumoll 25%, Bastard Negre 25% i Xarel·lo Vermell 50%, procedents de la Vinya més Alta (Sant Sadurní d'Anoia), una parcel·la situada a uns 200 metres sobre el nivell del mar, de sòl calcari de textura llimós-arenosa i alt contingut de còdols, que drena molt i de rendiments molt baixos.

L'any 2015 va ser sec i amb llargues onades de calor.
El tipus d'agricultura que efectuen és ecològica i biodinàmica. En la seva elaboració s'utilitzen només llevats indígenes de la vinya. L'anyada 2015 té més de 48 mesos de criança en rima.

Però com és Textures de Pedra 2015? És un escumós d'un color groc or, fresc en nas, herbes aromàtiques mediterrànies, fonoll, brioixeria, cítrics com l'aranja, fruitats de poma, préssec i silvestres. Notes florals de flor d'ametller i torrats/fumats de l'autòlisi. En boca es nota una bombolla viva i refrescant, mineral i un final amb records de maduixetes, gerds i un final un atractiu punt amarg. Bombolles daurades amb ànima de negre.

Escumós elaborat al Penedès amb el mètode tradicional o Champanoise. Aquest consisteix amb fer una primera fermentació en dipòsit d'acer inoxidable o bé amb bóta, posteriorment aquest vi s'embotella i se li afegeix una petita quantitat de sucre o most abans de tapar-se i passar a fer la criança a les caves. En aquella ampolla, els llevats iniciaran una segona fermentació, ara ja dins de l'ampolla. Aniran de mica en mica transformant aquests sucres en alcohol i anhídrid carbònic (CO₂) les famoses bombolles.
Textures de Pedra 2015 Brut Nature, és un cupatge de varietats locals negres, Sumoll 25%, Bastard Negre 25% i Xarel·lo Vermell 50%, procedents de la Vinya més Alta (Sant Sadurní d’Anoia),  una parcel·la situada a uns 200 metres sobre el nivell del mar, de sòl calcari de textura llimoso-arenosa i alt contingut de còdols, que drena molt i de rendiments molt baixos.
L’any 2015 va ser sec y amb llargues onades de calor.
El tipus d’agricultura que efectuen és ecològica i biodinàmica.

En la seva elaboració s'utilitzen només llevats indígenes de la vinya. L’anyada 2015 té més de 48 mesos de criança en rima.
Però com és Textures de Pedra 2015?

És un escumós d'un color groc or, fresc en nás, herbes aromàtiques mediterranies, fonoll, brioxeria, cítrics com l’aranja, fruitats de poma, préssec i silvestres. Notes florals de flor d’ametller i torrats/fumats de l’autòlisi. En boca es nota una bombolla viva i refrescant, mineral i un final amb records de maduixetes, gerds i un final un atractiu punt amarg. Bombolles daurades amb ànima de negre.